torstai 14. tammikuuta 2016

Soijarouhelasagne

Soijarouhe on soijapavuista valmistettua kuivaa rouhetta. Soijarouheella saattaa olla maine kasvissyöjien jauhelihana, kuitenkin soijarouhe on aikalailla monipuolisempaa, koska sitä voi lisätä ihan sellaisenaan kuivana mihin tahansa ruokaan lisäämään ravintoarvoa. Sitä voi lisätä esimerkiksi turkkilaisen jugurtin päälle tai myslin joukkoon. Soijarouhe ei maistu miltään! Siitä syystä se pitää maustaa runsaasti. Se ei myöskään sisällä juurikaan ollenkaan rasvaa, joten ruokaa valmistaessa on syytä lisätä rasvaa. Jotain soijarouhe sisältää ja se on proteiini! Soijarouheen painosta jopa 53 prosenttia on proteiinia. Soija onkin todella täyttävää ja oikein passeli raaka-aine käytettäväksi tälläisessä perusarkiruoassa.


Soijarouhelasagne
4-6 annosta

oliiviöljyä
1 sipuli
3 porkkanaa
2 dl soijarouhetta
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl provencale yrttiseosta
rouhittua mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
400 g tomaattimurskaa
3 dl vettä
2 dl maitoa
1 tomaatti
2 dl juustoraastetta
6 kpl lasagnelevyjä

Kuori sipuli ja leikkaa pieneksi. Kuori porkkanat ja raasta. Sekoita kuivan soijarouheen joukkoon kaikki mausteet. Lämmitä kattilassa reilu loraus oliiviöljyä, lisää sipulit. Kuullottele sipuleita hetki ja lisää sitten porkkanaraaste. Sekoittele ja anna lämmetä hetki. Lisää sitten maustettu soijarouhe ja sekoita. Lisää ensin vesi pienissä erissä ja sitten lisää maito ja tomaattimurska, anna porista miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Kokoa lasagne, laita kastiketta vuoan pohjalle ja päälle 2 lasagnelevyä, lisää kastiketta ja kaksi lasagnelevyä ja sitten kastiketta ja loput kaksi lasagnelevyä. Viimeiseksi päälle kastikekerros ja viipaloitu tomaatti. Kuorruta juustoraasteella ja paista 225 asteisessa uunissa alatasolla 25-30 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä ennen syömistä.

 



Kauppojen hyllyillä näkyy sekä vaaleaa että tummaa soijarouhetta, kuitenkaan niillä ei käsittääkseni ole muuta eroa kuin se, että tumma soijarouhe on värjättyä. Ravintokuidun määrä vaihtelee hurjasti merkeittäin. 

Olen ollut kasvissyöjä yli viisitoista vuotta, tätä ruokaa onkin tullut tehtyä jo aika monet kerrat. Soijarouhelasagnen nautin aina raejuuston ja vihersalaatin kera.
-Jaana

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti